Conferința Virtuală Pentru Introducerea Activităților Pentru Pace Conduse De Cetățeni Globali În Epoca Pandemiei

A 8-a Comemorare Anuală a HWPL a Declarației de Pace Mondială

Să plantăm pacea în educație

Raportul Inițiativei de Pace HWPL din 2021

SEOUL, REPUBLIC OF KOREA, May 29, 2021 /EINPresswire.com/ — cea de-a 8-a comemorare anuală a HWPL a Declarații Păcii Mondiale a avut loc online și au participat 3,000 persoane din 150 de țări din întreaga lume. Acest eveniment este organizat anual de către un ONG internațional pentru pace numit Cultura Cerului, Pacea Mondială, Restabilirea Luminii (HWPL) în asociaţie cu grupurile sale afiliate, Grupul internațional al Tinerilor pentru Pace (IPYG) și Grupul Internațional al Femeilor pentru Pace (IWPG).

Prin parteneriate internaționale pentru proiectele de consolidare a păcii aprobate de organizațiile de tineret și de femei, grupate după regiune – Africa, Europa și Asia, evenimentul din acest an vizează discutarea unei mișcări pentru pace conduse de cetățean și cooperare pentru a promova coexistența și armonia în comunitatea globală , și pentru a depăși provocările globale care provin din ură, conflicte, neînțelegeri și lipsa de comunicare în această epocă a pandemiei.

Evenimentul a comemorat Declarația Păcii Mondiale, proclamată la data de 25 mai în 2013, care conține nu numai cooperarea fiecărui stat pentru a stabili dreptul internațional pentru pace și rolul mass-mediei în contribuția la schimbul de informații de pace, dar și mișcarea activă pentru pace a tinerilor și femeilor, care încearcă să se transforme din cele mai mari victime ale războiului în cei mai mari actori pentru pace.

Din această inițiativă pentru pace, HWPL declară că milioane de cetățeni globali au participat de 8 ani la promovarea proiectelor de pace montate local pentru a crea un mediu favorabil al păcii, inclusiv educația, relieful și forumurile pentru a oferi politici publice care să răspundă nevoilor comunității.

Președintele Pascal Isho Warda al Organizației pentru Drepturile Omului Hammurabi (HHRO) din Irak, numit ca ministru al migrației și deplasării de către ONU din 2004 până în 2005, a introdus, în cooperare cu IWPG, un proiect legislativ de drept, care împiedică violența împotriva femeilor și a copiilor.

În ceea ce privește importanța activităților de pace prin educație, ea a spus: „Trebuie să învățăm mecanismul de a îndruma pe toată lumea să devenină un instrument al păcii, activ în viața de zi cu zi, uneori, chiar prin cele mai simple lucruri ale vieții, începând cu pacea personală cu sine, în familie și cu alții. ”

Ven. Ashin Htavara, Secretarul General al Comitetului Reprezentativ al Călugărilor Birmani din Norvegia, care a trecut prin Revoluția Saffron în 2007, a declarat că 3 biblioteci de pace HWPL au fost înființate în Payapon, Myanmar și că o a patra bibliotecă este pregătită.

„Există prea puține biblioteci pentru copii în Myanmar. Am vrut să dau speranță acestor copii mici. În viitor, biblioteca va efectua educație pentru pace, activități de pace și campanii de pace și vom face tot ceea ce poate ajuta la realizarea păcii „, a spus el.

Evenimentul a susținut, de asemenea, participarea globală la activitățile de pace, cum ar fi campania de plantare a copacului de pace care a început în Ucraina cu 1.000 de participanți din 21 de țări și dialogul propunerii politicii de pace între cetățeni și experți politici din Mali, unde recenta lovitură de stat a declanșat tulburări sociale.

„Noi suntem în această zi cei care trebuie să întreprindă toate lucrurile necesare pentru a face pace și pentru a împiedica distrugerea globului nostru. Războiul nu se încheie prin cuvinte, ci prin acțiunile noastre practice. Cred că acest lucru poate fi realizat, dat fiind faptul că toată lumea din comunitatea noastră globală este dispusă să vadă pacea „, a subliniat președintele Man Hee Lee al HWPL.

N. Raluca
HWPL
email us here

Related posts

Leave a Comment